palkki
etusivu tilaisuudet jäsenyys kronikka
 • PERINNEJAZZ ON OSA LÄNSIMAISTA SIVISTYSTÄ!

  Se, että meillä on jotain vaalittavaa, jotain suojeltavaa ja jotain dynaamista levitettävää johtuu paljolti musiikkineuvos Jukka Haaviston tiiliskiven kokoisesta kirjasta Puuvillapelloilta kaskimaille. Hanki se, jos löydät, sieltä löytyy tärkeimmät PerinneJazzin ymmärtämisen ohjeet.

 • SUOMALAISEN JAZZMUSIIKIN SYNTY

  Suomalaisen jazzmusiikin synty tapahtui kesällä 1926, jolloin Oopperakellarin johtaja K.E. Jonsson palkkasi höyrylaiva Andanian orkesterin kesäksi Ylä-Oprikseen. Kaksi saksofonia, trumpetti, vetopasuuna, sousafoni sekä piano ja rummut. Andanian keikka oli keskellä iltapäivää, joten suomalaiset musikantit pääsivät kuulemaan tätä ihmettä. Niin ahkeraksi suomalaisten vierailut kävivätkin, että Opriksessa alettiin sopia keikkoja, pestata sijaisia ja suunnitella uusia kokoonpanoja. Eikä aikaakaan kun paikka soittajapiireissä sai nimen ”konttori.” Omaa konttoriaan siellä pitivät myös paikkakunnan tyttöasiantuntijat.
  Ehkä merkittävimmiksi kylvömiehiksi Suomi-jazzille tuli Andanian bandista kitaristi Leo Adamsson, sekä multipuhaltaja Wilfred ”Tommy” Tuomikoski.

 • SUOMEN PERINNEJAZZ ISKEE TÄHÄN SAUMAAN – 86 VUOTTA MYÖHEMMIN.

  Suomalainen Klubi 29.9.2012

  Suomen PerinneJazz ry:n toiminta alkoi yhteistyössä Suomalaisen Klubin kanssa. Illan aikana esiteltiin yhdistys, nimettiin kaksi kunniajäsentä, numero yksi Erik Lindström ja numero kaksi Ossi Runne.

 • Suomalainen Klubi 29.9.2012

  Ohjelmassa esiintyivät Klubin jazztrio: Pekka Sarmanto, Jartsa Karvonen ja Seppo Hovi feat. Pentti Lasanen ja Markku Johansson. Laulusolistina svengaili jazzlegenda Kari Fall. Kahvimusiikkia soitti DRB Swing Band.

 • Sture 21 niminen klubi sai aloittaa SPJ:n vakioillat. Yksi perinteen osoitus oli ensimmäinen teemailta ”I’ll remember Old House” eli Soittoa Mäyränkolosta.
  Taatusti aito Mäyränkoloklubin band vuodelta 1963 – Kaarlo Kaartinen & Original Old House Quartet eli Kaartinen, Sandell, Sarmanto ja Koskiala. Väliajalla näytettiin elokuva I´ll Remember Old House, 30 min. versio. Ja aivan erinomaisen “puolustuspuheen” Mäyränkolosta piti Jacob Söderman, yksi kolmesta perustajajäsenestä.

 • SWINGING AT THE SAVOY 20.10.2012

  Tämä tapahtuma ristittiin Syksyn Pääkonsertiksi. Ja olihan se sitä. Savoyn sali oli loppuunmyyty, ja jotkut ovat pitäneet jo jazzille hiljaisia peijaisia heitellen kepeitä multia muinaisten tingeltangeli pelimannien muistoille. Parasta oli se, että kaikkien jazzkahviloiden kantakundi Erik Lindström soitollaan ilmaisi jazzin ikuisuuden. Aika hyvin keneltä tahansa yli 90-kymppiseltä. Mies, joka on nähnyt kaikki starat, puristanut heidän kättään ja säestänyt – jopa teddy Wilsonia.
  Konsertin esiintyjinä olivat Suomalaisen Klubin Jazz-kvintetti, Seppo Hovi, Antti Sarpila, Pekka Toivanen, Pekka Sarmanto, Jartsa Karvonen feat. Erik Lindström 90 v. sekä Pentti Lasanen Big Swing solistinaan Annimaria Rinne.

 • STURE 21 LEGENDAARINEN KAFFILAJENGI

  Suomalaisten jazzareiden kahvinjuontiperinteen katsotaan alkaneen vuonna 1938 ja heti sodan jälkeen ”konttori” siirtyi Aleksin Columbiaan. Aleksin Columbia oli muusikoiden varsinainen facebook. Keikat sovittiin ja kavereita puffattiin. Jos joku ei tullut – yhteinen huoli oli – mitä on tapahtunut. Aleksin jälkeen jengi on kokoontunut Carin ”Ollentytär” Lindströmin Kaffilassa, Tapiolan Heikinvintillä, Kappelissa, Ursulassa ja nykyisellään Café Torpanrannassa. Eki Lindström on Amerikan vuosiaan lukuun ottamatta hoitanut päällikön hommat ohjeella: vain neljä saa puhua yhtä aikaa.

 • STURE 21 LEGENDAARINEN KAFFILAJENGI

  Todellinen nostalgiapaukku, kun Jukka Haavisto toi Sturenkadulle ”Kaffilajengi bandin.” Kaffilajengi on sellainen porukka muusikoita, jotka aloittivat säännöllisen istumisen ja keikkadiilauksen Aleksilla Musiikki-Fazerin viereisessä Colombia kahvilassa jo 1960-luvun alussa. Tuon ajan sankareista kokoontuvat monet edelleen joka keskiviikko Munkkiniemessä ” kaffilapalaverissa”, jota epävirallisesti puheenjohtaa Erik Lindström.
  Muita kaffi-lalegendoja: Helena Siltala, Kaarlo Kaartinen, Sven Nygård, Antti Pirtinheimo, Raimo Virtanen, Matti Konttinen, Pentti Kaartinaho, Eljas Weliczko, Seppo Terämaa, Jorma Katrama, Christer Sandell, Nalle Eklund, Veikko Hakkarainen, Heikki Jäntti, Frega Jaakkola, Olle Wiberg, Pekka Sarras, Rauli Laaksonen,Esa Laukka, Lars Rikberg, Åke Forsell, Pentti Vuosmaa. Yhteensä yli kaksikymmentä 1950-60 -lukujen tanssisalien viihdyttäjää. Porukasta on poistunut mm. Jaakko Furman, Tuomas Kalliala, Erkki Seppä, Nisse Nordström.
  Minkä bändin Jukka tuolta kokosi, sitä salailtiin loppuun asti. Mutta varmana huhuna oli ainakin Helena Siltala.

 • TOISEN KERRAN SUOMALAISELLA KLUBILLA 9.3.2013

  Suomen PerinneJazz ry:n toiminta jatkui Helsingin Suomalaisen Klubin kanssa. Illan musiikista vastasi Suomalaisen Klubin trio: Sarmanto, Toivanen, Hovi, feat. Markku Johansson trumpetti ja Keith Hall rummut. Laulusolistina svengaili Kari Fall.
  Special Quest Star: Lasse Mårtenson, joka kertoi miten perinnejazz iski häneen. Nuori Stockmannin mainospiirtäjä ja kapakkapianisti Lasse voitti Suomalaisen klubin keikalla pääpalkinnon arpajaisissa, joka oli tarkoitettu salivieraille!. Lasse lähti New Yorkiin syksyllä 1959 eikä palannut enää koskaan mainosmiehen hommiin. Hänestä oli tullut jazz – ikuisesti. Lasse esitti musiikkituokion ”Tribute to Fats Waller.”

 • STURENKADULLA JATKUU

  Rimojen nostelu kuuluu myös tähän kamppailulajiin. Niinpä Sturessa järjestettiin kolmena peräkkäisenä kuukautena ihan organisoidut soitannat. Ensimmäisen niistä veti Sven ”Nago” Nygårdin kvartetti, seuraavan Antti Sarpilan kvartetti ja kolmannen – lähes PerinneJazzista poiketen Heikki Sarmanto trio. Mutta Benny Colsonin ”Killer Joe” Pekkiksen muhevine bassokulkuineen oli tosiankin PerinneJazzin parhaasta päästä.

 • SOITTOKAUSI ON AVATTU

  PerinneJazzyhdistyksen kolmas ja neljäs soittokausi osoittaa että latu on auki - ja liukas. Vakiintuneeksi soittopaikaksi on muodostunut Bar Sture 21 jossa kuukauden toinen keskiviikko on soittopäivä. Soittajat ovat pääosin hyviä amatöörejä tai sitten jo loppulaskettelua tekeviä ammattilaisia: Helena Siltala, Kaarlo Kaartinen, Sven Nygård, Raimo Virtanen, Eljas Weliczko..... Muutamat jatkuvasti harjoittelevat bandit ovat ottaneet myös Stuiren tavaksi: BlackB, Advojazz, Swing Machine, Janitsaarijatsin Perinnesoittokunta, Alvi´s Dixie Stompers, DRB.
  Suomalaisella klubilla oli 25 henkinen swingjazzia laula kuoro Bulevardin Taxi, jota johti Teppo Salakka, porukassaan Pentti Lasanen, Pentti Mutikainen, Jartsa Karvonen. Ja Suomalaisella Klubilla kutsuttiin kolmanneksi Kunniajäseneksi Helena Siltala. Helenan charmikkaan laulun tukena mm. Markku Johansson, Pekka Toivanen, Seppo Hovi, Pentti Mutikainen. Keith Hall.
  Kaivopuiston Carusel tuntuu myös vakiintuvan. Siellä on soittanut mm Kaffilajengi All-Stars, Hovi-Lasanen Quartet kera jamien, Antti Sarpila Quartet, joka vahvistettiin kolmella stipendimiehellä Joonatan Rautio, Kasperi Sarikoski, Mikko Karjalainen. Olipahan korkeatasoista PerinneJazzia nuorten pelimannien toimesta.

 • JAZZ PUHALSI JÄÄT MERESTÄ JA TOI AURINGON

  Maaliskuun kaksi viimeistä tilaisuutta oli veden äärellä. Wade Mikkola toi Caruselliin kvartetin, jonka muut jäsenet olivat 23-vuotiaita. Marek Konarski - tenor sax, Samuli Rautiainen - piano, Wade Mikkola - basso ja Sami Nummela - rummut. Sekä bändi että yleisö osoittivat että PerinneJazz ei ole mitään huru-ukkojen puuhailua. Svengi oli kova ja yleisö viihtyi. joten sovittiin että jatketaan syksyllä!

 • JAZZIA MERELLÄ

  Heti seuraavana päivänä Viking Xpresillä perinteinen Erkki Hurrin järjestämä Jazzristeily. Koko yön kestävässä merikonsertissa oli muun muassa Barbeque Jazzband ja Erja Uitto. Pitkänlinjan jazzlaulaja Kari Fall ja Polaris Celebration Band, sekä Leo Holmgren Trio solistinaan yksi Suomijazzin kirkkaimmista tähdistä - Monica Aspelund. Ja kaikissa paikoissa Suomen PerinneJazzilla on tupa täynnä.

 • F-JAM BLUES!

 • PARASTA ENNEN JOULUA

 • DRESDEN JAZZMATKA 2015

 • DRESDEN JAZZMATKA 2015

 • DRESDEN JAZZMATKA 2015

 • DRESDEN JAZZMATKA 2015